Losos s citronovou zálivkou a bramborem
Losos s citronovou zálivkou a bramborem...je to jednoduché a výborné :)
Doporučuji začít přípravou brambor, aby to časově pěkně vyšlo. Neoloupané, dobře umyté brambory nakrájíme na asi 0.5 cm plátky a hustě vyrovnáme na plech s pečícím papírem. Brambory trochu zakapeme rostlinným olejem ( nejlepší je použít olej ve spreji) a posypeme je kořením dle chuti, v tomto případě doporučuji bylinkovou směs na kuře, aby to pěkně vonělo. Podle obsahu soli v použité kořenící směsi ještě případně dosolíme. Dáme je do trouby péct (180 st. 30-40 min), až budou na povrchu pěkně dozlatova.
Lososa ( filety nebo podkovy) osušíme, vetřeme do něj koření na ryby, příp. osolíme, pokapeme citronem a na pánvi opečeme z obou stran. Hotového lososa dáme stranou a připravíme zálivku. V pánvi, kde zůstala šťáva z lososa, rozpustíme máslo ( množství podle toho kolik máte ryby), přidáme šťávu z minim. 0.5 -1 vymačkaného citronu a nakonec hrst nadrobno nasekané čerstvé petrželky.
...a je hotovo :)
j.