Svatokateřinská roláda
Piškot: 6 vajec, 12 dkg cukru, 12 dkg mouky - ušlehat bílky, přidat cukr, žloutky, potom zlehka zamíchat mouku. Péct asi na 220, né déle jak 10 min. Každá trouba peče jinak. Horké vyklopit na vlhkou utěrku, stočit, roztočit, utěrku vyndat, znovu zatočit a nechat vychladit.
Krém: 3 dkg, hery, 3dkg hl. mouky, 2dcl mléka - uvařit kaši, nechat vychladit
zašlehávat do ušlehaného másla s cukrem nebo jiný Vás oblíbený krém.
Na pánvičku si na nasypete hrnek cukru, 3/4 hrnku rozlámaných ořechů- ne umletých
necháte zkaramelizovat a rychle nalijete na pečící papír - pozor je horké.
Po vychladnutí to paličkou na maso rozltučete a přidáte do krému. ( Doporučuji ubrat cukr , s kterým šleháte máslo). Je to moc dobré.
Něco si nechte na posypání rolády
Vychladou roládu roztočíme, namažeme krémem, polijeme čokoládou, posypeme nebo jinak ozdobíme.
Vypadá to složitě, ale je to rychlovka.
Dobrou chuť přeje Iva s Martinou
Náhledy fotografií ze složky Iva - adventni kalendář