Punčový dort - Iva
Korpus: 5 vajec, 5 lžic cukru, 7 lžic pol. mouky
Korpus potřebujeme 3x. Žlutý, kakaový, červený.
Z 1/4 l vody, 1/2 lžice citrónové šťávy, 1/2 skleničky marmelády, 2 lžic cukru a lahvičky punčové tresti uvaříme "punčovinu"
1. korpus - prolít punčovinou a pomazat marmeládou, na to položit 2. korpus - prolít pomazat, 3. korpus - prolít pomazat.
Zakrýt pečícím papírem a zatížit. Nechat do druhého dne. Poté polít cukrovou polevou. Nebo zdobit marcipánem.
Marcipán: 200g moučkového cukru, 100g sušeného mléka, pár kapek mandlové tresti a trochu vody. Zpracovat ve hmotu podobné modelíně. Když je moc řídké přidat cukr, když husté opatrně vody. Válíme na škrobové moučce.