Rajská Taťky Čermáka
28. 10. 2007
2 lžíce sádla,nadrobno nakrájené 2 cibulky,2listy bobkové,pár(5)kuliček nového kořeni,pár kuliček pepře, sůl,po chvilce přidáme sladkou papriku a 3 lžice polohrubé mouky, pak zalejeme studenou vodou nebo vyvarem z uvařeného masa,tak aby vznikla hustá jiska,kterou alespoň 10 min necháme povařit.Pak vyndáme kuličky noveho kořeni a pepře a bobkové listy a vse rozmixujeme.Přidáme rajsky protlak,hovezi vyvar a trochu sladkeho kečupu.Pokud nedbáme linie,tak neukodi tročka masla. a pokud mate radsi rajskou sladsi,můžeme dle chute prisladit. omáčku necháme zlehka pár minutek přejit varem a pak vložime na platky nakrájene uvařené hovezi maso (nejlepe klizka).Jedná se spis o gulásovou rajskou,která neni zas tak honem uvarena a oceni ji hlavne vase drahe polovicky nez deti.Pokud ji budete chtet udelat ostrejsi,lze přidat do základu spetku palive papriky a nebo misto jemneho kecupu,ostry. Moc se omlouvam za text bez hačku a čárek,ale klavesnice mne moc neposloucha. Preji vsem dobrou chut
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář