Nedělní oběd v jednom pekáči
Ideální, když máte návštěvu a nechcete strávit celé dopoledne vařením.
Připravuji si to večer a dopoledne nemusím vařit, jenom peču.
Brambory, kysané zelí, kuře
množství takové, jako děláte běžné porce
Hluboký pekáč slabě vymaž máslem.
Na dno dej brambory nakrájené na 0,5 cm kolečka ( není nutné solit )
Na brambory vrstvu pokrájeného kysaného zelí
Na konec porce kuřete ochuceného, jak jste zvyklé dělat kuře. ( já dávám jen sůl a česnek)
Přiklopíme 2. pekáčem, nebo alobalem, který před dopečením sundáme. Pečeme 2 - 3 hodiny. (je to potřeba opravdu dobře propéct, aby brambory vespod nebyly uvařené, ale propečené)
Nemusí se nic podlévat. Brambory a zelí pustí šťávu. Krásně se spojí chutě a je to mňam.
Komentáře
Přehled komentářů
Miluju nenáročná jídla vyjímečné chuti. Toto je přesně ono. A hlavně myjete po výborném obědě jeden pekáč.
Dobrota!
(Eva, 25. 10. 2007 22:57)