Mexické fazole
Mexické fazole - můj vlastní recept
Plechovka červených fazolí ve slaném nálevu. Kupuju v makru celé balení 6ks. Jedna plechovak asi za 7,-. Zkoušela jsem i z nenaložených, ale není to ono.
Fazole propláchnu vodou a nechám okapat. V kastrole zpěním cibulku nakrájenou na drobno. Přidám na kostičky sterilovanou papriku - může být i čerstvá. Nechám lehce zesklovatět. Přihodím okapané fazole a přidám rajský protlak nebo kečup. Jenom prohřejeme. Přidám česnek podle chuti a pálivou papriku. Může se nahradit pálivým kečupem. Prostě má to být ostré.
Mě to chutná k zapečeným těstovinám nebo jen tak s tousty. Když čekáme návštěvu na večeři, tak upeču žebra a dám je na velkou mísu, do košíčku chleba a do mističek rozdělím ty fazole. Příbory nejsou potřeba, tak ani nedávám. Jí se to rukama a ty fazole se z mističky vytírají chlebem. Připíjíme k tomu pivečko. A máme program pro návštěvu tak na hodinku zajištěn:-). Nezapomeňte koupit balík papírových ubrousků.
Dobrou chuť Iva