Jihočeský kuba od tety Zlaty
24. 10. 2007
Jihočeský kuba
3/4 l vody
300 gr krupek/lámanky/
sůl,majoránka,kmín,mletý pepř
60 gr sušených hub
1 hrneček mléka
2 stroužky česneku
200 gr.sádla
1 menší cibule
Krupky dobře propláchneme pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Na sádle je rychle osmahneme, zalijeme vodou, osolíme a vaříme dobře do měkka/tvrdé krupky tlačí v žaludku a působí nadýmání :) /.
Houby ( vždy pouze sušené) namočíme do studeného mléka, po 10 minutách je vyjmeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli pokrájenou na drobno osmahneme na sádle,přidáme houby a česnek lisovaný nebo utřený se solí, trochu majoránky, kmín, špetku pepře a zbytek sádla. Vše dobře promícháme. Směs navršíme do pekáčku a ve středně rozehřáté troubě zapékáme cca 30 minut. Navrch se má vytvořit křupavá kůrka.
Dobrou chuť :)
3/4 l vody
300 gr krupek/lámanky/
sůl,majoránka,kmín,mletý pepř
60 gr sušených hub
1 hrneček mléka
2 stroužky česneku
200 gr.sádla
1 menší cibule
Krupky dobře propláchneme pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Na sádle je rychle osmahneme, zalijeme vodou, osolíme a vaříme dobře do měkka/tvrdé krupky tlačí v žaludku a působí nadýmání :) /.
Houby ( vždy pouze sušené) namočíme do studeného mléka, po 10 minutách je vyjmeme a nakrájíme na malé kousky. Cibuli pokrájenou na drobno osmahneme na sádle,přidáme houby a česnek lisovaný nebo utřený se solí, trochu majoránky, kmín, špetku pepře a zbytek sádla. Vše dobře promícháme. Směs navršíme do pekáčku a ve středně rozehřáté troubě zapékáme cca 30 minut. Navrch se má vytvořit křupavá kůrka.
Dobrou chuť :)
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář