KUŘE JAKO KACHNA
Mám tu jeden podzimní posvícenský recept.
Vezmu větší patku chleba, vykrojím vnitřek a do vzniklé mističky dám kus sádla (velkou lžíci) a navrch zase nacpu ten vykrojený střed. Takto připravený náboj nacpu kuřeti do zadku, tedy do dutiny břišní. Párátky sešpendlím otvor. Kuře osolím, hojně posypu drceným kmínem, vložím do pekáčku, přidám ještě sádlo a podliji vodou. Peču zvolna, podlívám a ke konci nechám připéct kůrčičku, jako u každého jiného kuřete. Takto upravované kuře chytne klasickou chuť kachny(přispěje k tomu kombinace chleba, sádla a kmínu). Po upečení kuře naporcuji a vyndám chleba. Podávám ho s bramborovým knedlíkem a kyselým zelím.
Je to fakt dobrý. Eva
hmmmmmm
(ÓÓÓÓ, 2. 11. 2007 18:57)