Grilovaná chlebová pochoutka
Bochník chleba, 3/4 másla, 1/2 paličky česneku, 250g šunkového salámu, nebo šunky, 250g plátkového sýra, cca 5 rajčat, cibule, čerstvé bylinky
Bochník chleba rozkrájíme na plátky, ale nedokrajujeme spodní kůrku, takže bochník zůstane v celku. ½ změklého másla rozetřeme s česnekem, pomažeme plátky chleba tenounce po obou stranách.
Mezi krajíce vložíme vždy plátek šunky, sýra, asi 3 plátky rajčete a cibulku. Rozpustíme ¼ másla, přidáme stroužek česneku a posekané bylinky, směsí polijeme bochník.
Vše zabalíme do alobalu. Grilujeme po obou stranách. (nestačí grilovat na rozpáleném uhlí, je potřeba, aby na to dostali malinko plameny, aby byl chlebya opravdu propečený a křupavý)
Pokud se vám stane, že NÁHODOU zbyde, tak schovejte na snídani, ohřejte v troubě. U nás, je o to ráno vždycky bitka.